Nyhet

Farbror optics covid-19

Farbror Optics funderar om Covid-19

Det är i dessa tider som folks kreativitet ställs på prov.

Just nu är det många som jobbar hemifrån och som fått skapa nya rutiner för att få sitt liv och arbete att fungera. Vi ser också, som tur är, att vi i Sverige har ganska bra bredband som fungerar att jobba på, men att vi fortsatt saknar snabbt och stabilt bredband till alla. Det syns väldigt tydligt i vissa av de videomöten jag varit med i på senare tid, att vissa personers bild och ljud flyter perfekt medan andra laggar och hackar.

Vi behöver fortsätta att satsa på utbyggnaden och då är det beklagligt att jordbruksverket väljer att stoppa satsningarna på deras stöd till landsbygdsprojekten!

För det är ju ändå så, att ju mer digitaliserat vårt samhälle blir desto mer kan vi också klara av att utföra väldigt många fler tjänster utan att behöva göra de fysiskt.

Sedan är det klart att alla jobb inte kan göras från en strykbräda på altanen, det är svårt att blåsa fiber på landsbygden hemifrån… Men å andra sidan, där finns bara jag och en kompressor så risken där är väldigt liten och jag gör det ju för att fler skall få snabbt och stabilt bredband.

Håll er friska där ute!